رسم نمودار پوسته سه بعدی در اکسل

نمودار پوسته سه بعدی در اکسل (Surface Charts) در واقع یک پوسته به مفهوم ریاضی آن را ترسیم نمیکند، در رسم نمودار ستونی و میله ای دیدیم که میتوان تغییرات سه سری داده ی مجزا را در یک نمودار ستونی در کنار یکدیگر رسم کرد. نمودار پوسته سه بعدی در اکسل نیز روش رسمی کاملاً مشابه نمودار های نوع ستونی (Column)، میله ای (Bar)، خطی (Line)، سطح (Area) و رادار (Radar) دارد ولی نحوه نمایش داده ها در آن کمی متفاوت است. در ادامه با کاربرد و روش رسم نمودار پوسته سه بعدی در اکسل آشنا میشویم.

رسم نمودار پوسته سه بعدی در اکسل

لازم است پیش از مطالعه این مقاله روش رسم نمودار ستونی را مطالعه نمایید،

آموزش خصوصی اکسل

رسم نمودار پوسته سه بعدی در اکسل

در رسم نمودار ستونی در اکسل برای جدول زیر نمودار ستونی ترسیم نمودیم:

داده های نمونه رسم نمودار پوسته در اکسل

طبق جدول بالا، اگر برای نشان دادن تغییرات تعداد سفارشات دریافت شده از سه ایستگاه Station NO.1، Station NO.2 و Station NO.3 به ازای ماه های مختلف از نمودار ستونی استفاده نماییم شکل زیر بدست می آید:

نمونه رسم نمودار ستونی در اکسل

با روش رسم نمودار بالا آشنا هستیم، به منظور یادآوری و درک بهتر این مقاله لطفاً مقاله “رسم نمودار ستونی و میله ای در اکسل” را در قسمت پایگاه دانش مطالعه نمایید.

در نمودار ستونی بالا در هر ماه سه ستون رسم شده که هر ستون متعلق به یک ایستگاه (Station) میباشد. حال دقیقاً با طی کردن مراحلی مشابه مراحل طی شده برای نمودار فوق، نمودار پوسته (Surface) را ترسیم میکنیم، یا حتی میتوان پس از رسم نمودار بالا، بر روی آن کلیک کرد و در تب Design، در گروه Type و با کلیک بر روی Change Chart Type نوع نمودار را از ستونی به Surface (پوسته) تغییر داد، در اینصورت شکل زیر حاصل میگردد:

رسم نمودار پوسته سه بعدی در اکسل

نمودار پوسته (Surface) بالا، در واقع بیانی متفاوت از نمودار ستونی رسم شده میباشد، در نمودار بالا، محور افقی اصلی مانند قبل ماه های سال میباشد، اطلاعات ایستگاه های مختلف به جای اینکه مانند قبل در یک صفحه و در کنار هم رسم شوند در عمق و به صورت سه بعدی رسم شده اند. به عنوان مثال در ماه اول سه ستون نامرئی داریم که هریک مربوط به یک ایستگاه میباشد که در عمق پشت سر هم رسم شده اند، از اتصال نقاط بالای این ستون ها به یکدیگر پوسته سه بعدی نشان داده شده در بالا ترسیم میگردد.

مجدداً تاکید میگردد که روش رسم نمودار سه بعدی پوسته در اکسل دقیقاً مانند نمودار های ستونی، میله ای، خطی و سطح میباشد و لذا در این مقاله مراحل رسم تک به تک توضیح داده نمیشود، برای یادگیری روش رسم مرحله به مرحله نمودار سه بعدی پوسته در اکسل میتوانید مقاله “رسم نمودار ستونی و میله ای در اکسل” را مطالعه نمایید، علاوه بر این در مقالات فیلم های آموزشی نیز قرار دارد که مشاهده آنها میتواند در یادگیری مطالب بسیار مفید باشد.

رسم نمودار پوسته سه بعدی در اکسل

در نمودار پوسته بالا، رنگ های متفاوت نشان دهنده میزان بزرگی عدد میباشد، همانطور که در Legend نمودار نشان داده شده است، رنگ بنفش در سمت راست Legend، نشان دهنده بیشترین مقادیر یعنی جاهایی از نمودار میباشد که مقدار آنها بین ۹۰ تا ۱۰۰ است و رنگ آبی در طرف دیگر کمترین مقادیر نمودار یعنی مقادیر از ۰ تا ۱۰ را نمایش میدهد.

در واقع نمودار پوسته سه بعدی در اکسل برای نشان دادن لایه لایه مقادیر میباشد و لایه های با خطوط افقی و رنگ های متفاوت از یکدیگر جدا شده اند. نمودار پوسته سه بعدی در اکسل را میتوان به صورت Contour دو بعدی نیز مشاهده نمود، پس از رسم نمودار بالا در تب Design و در منوی Change Chart Type میتوان نمودار بالا را تبدیل به یک Contour دو بعدی مانند شکل زیر نمود:

رسم Contour در اکسل

شکل فوق در واقع نما از بالای پوسته رسم شده در شکل قبلی میباشد که در آن تفکیک رنگ ها بزرگی مقادیر را نشان میدهد. البته به علت تغییر شکل از سه بعدی به دو بعدی، در دسته بندی مقادیر و رنگ ها تغییراتی داده شده است. در شکل بالا جاهایی از نمودار که به رنگ بنفش هستند مقادیری بین ۶۰ تا ۸۰ دارند، معمولاً از Contour ها برای نشان دادن پستی ها و بلندی ها در نقشه های مهندسی استفاده میگردد. کاربران بنا به داده های خود میتوانند Contour های مناسب را ترسیم نمایند و بر اساس خروجی ها تصمیم گیری کنند.

آموزش خصوصی اکسل

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی: share on facebook share on google plus share on linkedin

۱۰ نظر

  1. چاوشی

    سلام
    میخواستم بدونم امکانش هست چندتا ازاین نمودارهای صفحه ای رو باهم کشید؟
    یعنی ۴تا نمودار صفحه ای کشید و با هم مقایسه کرد، داخل یک نمودار

  2. جیران

    سلام، سایتتون خیلی عالی و کمک کننده است. خیلی ممنون از مطالب آموزشی که خیلی خوب و واضح توضیح داده شده.

  3. 1

    سلام
    میشه توضیح بدید چطور میتونیم معادله سطحی رو که رسم کردیم رو بدست بیاریم؟( مثل حالت دو بعدی که به نقطه ها یک تابع فیت میکردیم)

    1. حامد قدیمی

      سلام، سطحی که در اینجا ترسیم میشه به هیچ وجه مشابه پوسته در ریاضیات نیست، در واقع چند نمودار ستونی است که در کنار یکدیگر قرار دارند، پس معادله برای آن معنا ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید؟