قوانین دلخواه در Conditional Formatting

در مقاله ی قبلی با ابزار Conditional Formatting آشنا شدیم، در آن مقاله بخش های مختلف این ابزار را شناختیم و با کاربرد هریک از آنها آشنا شدیم. در این مقاله کاربردی حرفه ای تر از ابزار Conditional Formatting در اکسل معرفی میگردد. فرض کنید شما میخواهید سلول هایی از مجموعه سلول های مورد بررسی در اکسل که محتوای آنها خطا میباشد رنگی شوند، برای انجام اینکار ابزار های متداول در Conditional Formatting پاسخگو نیستند و نیاز به ایجاد قوانین دلخواه در Conditional Formatting داریم.

Conditional Formatting در اکسل

ایجاد برخی قوانین دلخواه در Conditional Formatting

طرز ایجاد قوانین جدید در ابزار Conditional Formatting را به ذکر چند مثال یاد میگیریم، پیش از وارد شدن به مثال ها ذکر چند نکته ضروری است.

برای ایجاد قوانین دلخواه در Conditional Formatting با کلیک بر روی New Rule وارد پنجره New Formatting Rules شوید، در قسمت Select a Rule Type شش گزینه در اختیار شما قرار داده شده است، گزینه های اول تا پنجم مربوط به سایر ابزارهایی هستند که در منوهای ابزار Conditional Formatting با آنها آشنا شدیم، در این قسمت برخی قوانین تکمیلی نیز به آنها اضافه شده است، مثلاً در قسمت Highlight Cells Rules که در مقاله ی قبلی توضیح داده شد، میتوانستیم با انتخاب گزینه ی Duplicate Value از اکسل بخواهیم که سلول های دارای مقادیر تکراری را رنگی کند، حال در پنجره ی New Formatting Rules و در گزینه ی پنجم (Format Only Unique…..)  میتوانیم از اکسل بخواهیم که سلول های دارای محتوای غیر تکراری را رنگی کند.

ایجاد قوانین دلخواه در Conditional Formatting

کار کردن با گزینه های اول تا پنجم پنجره New Formatting Rules در صورت آشنایی و درک کامل موارد ذکر شده در مقاله ی “ Conditional Formatting در اکسل” کار ساده ای است، در این مقاله میخواهیم یاد بگیریم که چگونه میتوان سلول ها را با قوانین جدیدی که در ابزار Conditional Formatting تعریف نشده به فرمت دلخواه درآورد. برای اینکار گزینه ی آخر (Use a Formula to…) را انتخاب میکنیم.

در کادر مشخص شده، فرمول مورد نظر خود را بنویسید، برای نوشتن فرمول موارد زیر را باید رعایت نمایید:

  • فرمول نوشته شده باید برای بالاترین و سمت چپ ترین (در چینش چپ به راست) سلول محدوده ی در نظر گرفته شده برای اعمال شرط نوشته شود، مثلاً اگر قرار است شرط برای محدوده ی C1:E13 نوشته شود، فرمول باید برای سلول C1 تنظیم گردد.
  • خروجی فرمول نوشته شده حتماً باید True یا False و یا به عبارتی Boolean باشد، برای سلول هایی که نتیجه ی بررسی فرمول در آنها True باشد فرمت تعریف شده اعمال میگردد.

برای ایجاد فرمول هایی با خروجی True یا False، میتوانیم از توابع اطلاعات یا Information Functions استفاده نماییم، علاوه بر این میتوانیم از ساختارهای تابع If استفاده کنیم به نحوی که در صورت درست بودن شرط مورد بررسی خروجی آن True باشد و در غیر اینصورت False شود.

Conditional Formatting

به عنوان مثال اگر محدوده ی C1:C13 حاوی اعداد رندومی صحیح باشد، برای رنگی کردن سلول های حاوی عدد زوج میتوانیم فرمول زیر را در کادر مربوط به فرمول بنویسیم:

=ISEVEN(C1)

با مشخص کردن فرمت دلخواه، پس از نوشتن این فرمول، سلول های دارای عدد زوج مشخص میگردند زیرا خروجی تابع ISEVENبرای سلول های حاوی عدد زوج True است.

از ساختار زیر هم میتوانیم استفاده کنیم:

=IF(ISEVEN(C1);TRUE;FALSE)

برای تمرین بیشتر، با کلیک کردن بر روی این خط فایل نمونه قوانین دلخواه در Conditional Formatting را دانلود نمایید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی: share on facebook share on google plus share on linkedin

۱۲ نظر

  1. javad

    با سلام و سپاس فراوان خدمت آقای قدیمی
    سوال:چنانچه بخواهیم در “کاندیشنال فرمتینگ” از تابع if استفاده کنیم طوری که خروجی آن مشروط به رنگ محتوای یک سل دیگر باشد چه فرمولی باید بنویسیم.
    به عبارت دیگر: اگر محتوای a1=1396/07/08 و با فونت قرمزباشد و بخواهیم در سل b1 براساس شرطa1 ،خروجی آن معادل “تعطیل رسمی” باشد،چه فرمولی باید نوشت؟
    سپاسگزارم

    1. حامد قدیمی

      سلام، در اکسل هیچ فرمولی وجود ندارد که بتوان با آن فرمت سلولی را تغییر داد یا قرائت کرد. باید برای این کار کد نویسی انجام دهید. موفق باشید.

  2. بابک

    سلام و خسته نباشید. میخوام تو conditional با if دستوری بنویسم که اگه تو یک سلول اسمی نوشتم و اون اسم از بین یک لیست اسامی بود رنگش عوض بشه. اینکارو با یه اسم میکنه اما وقتی برای اسامی بازه تعریف میکنم عمل نمیکنه. ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. حامد قدیمی

      سلام، برای این کار از یک سلول واسطه استفاده کنید، مستقیماً در Conditional Formatting فرمول نویسی نکنید، در سلول های دیگر فرمول نویسی کنید و مثلاً حاصل محاسبات خود را در سلول A1 قرار دهید و در Conditional Formatting بنویسید که اگر A1 برابر True بود این اتفاق بیفتد.
      موفق باشید.

  3. elham

    سلام
    ممنون به خاطر مطالب مفید
    چگونه شرط دو شرط خالی نبودن سلول و کمتر از یک مقدار بودن را در قسمت تعریف رول باید فرمول نویسی کرد؟ میخواهم برای سلول های یک ستون کمتر از ۹۰ بود و خالی هم نبود کل ان سطر رنگی شود و این شرایط را به کل محدوده بسط دهم.
    ممنون

    1. حامد قدیمی

      سلام، بله، در کل هر فرمولی که خروجی آن True یا False باشد قابل استفاده است. موفق باشید.

  4. مهدی

    سلام ممنون از شما … اگر در ستون a اعدادی داشته باشم که برخی از انها در ستون b هم باشند و بخواهم اعداد تکراری را رنگی کنم به شرط اینکه یک عدد را فقط با ستون b مقایسه کند چه فرمولی باید استفاده کنم..یعنی اگر چهار عدد تکراری در ستونaداشتم اینها رو با هم نگیره به عنوان عدد تکراری…ممنون

    1. حامد قدیمی

      سلام، برای انجام این کار فرمول نویسی به تنهایی ممکن نیست، زیر نمیتوان فرمولی نوشت که خرجی آن فرمول تغییر فرمت یک سلول باشد، برای انجام این کار ابزار CONDITIONAL FORMATTING بهترین گزینه میباشد،

دیدگاهتان را بنویسید؟