Go To در اکسل

به صورت خلاصه، ابزار Go To در اکسل برای انتخاب محدوده ها (Range) کار برد دارد. فرض کنید شما مشغول فرمول نویسی یا رفع اشکال فرمول ها در یک Spreadsheet حرفه ای هستید یا اینکه میخواهید فرمول های نوشته شده در یک فرمول شیت را بررسی کنید. برای اینکار، در وهله ی اول نیاز به شناخت سلول های حاوی فرمول دارید. یا فرض کنید در یک فایل اکسل طولانی میخواهید به آخرین سلول را فعال نمایید و یا یک محدوده پیوسته از اکسل (Area) را انتخاب کنید. ابزار Go To در اکسل از جمله Tools های کاربردی میباشد که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد.

Go To در اکسل

پیش از خواندن این مقاله لازم است با برخی مباحث و اصطلاحات آشنا باشید. لذا توصیه میشود حتماً مقالات مربوط به نامگذاری محدوده ها در اکسل، فرمول نویسی در اکسل، Conditional Formatting، Data Validation، تعریف کامنت برای سلول های اکسل، تعریف جدول ها، و رفع اشکال فرمول ها در اکسل را مطالعه نمایید.

معرفی Go To در اکسل

همانطور که قبلاً اشاره شد، ابزار Go To در اکسل برای انتخاب محدوده های دارای شرایط خاص استفاده میگردد. Go To در واقع، کار جستجو و انتخاب را به صورت همزمان انجام میدهد. مثلاً در مبحث رفع اشکال فرمول ها، گام اول در بررسی فرمول ها اینست که بدانیم در کدام سلول ها فرمول نوشته شده است، میتوان به صورت چشمی به دنبال فرمول ها گشت که البته در یک فایل طولانی کاری زمان بر میباشد. یک کاربر حرفه ای تر، با استفاده از ابزار Go To در اکسل، تمام سلول هایی که در آن ها فرمول نوشته شده را یکجا انتخاب نموده و به منظور تفکیک آنها از دیگر سلول ها رنگ زمینه ی آنها را تغییر میدهد، به این ترتیب میتواند به راحتی تمام سلول های حاوی فرمول در یک فرمول شیت طولانی را مشخص کند.

لازم به ذکر است پنجره Go To Special هم به عنوان قسمتی از ابزار Go To به شمار می آید که در این مقاله مورد بررسی قرار میگیرد.

کاربرد ابزار Go To در اکسل به اینجا ختم نمیشود. شکل زیر خلاصه ای از مبحث Go To در اکسل را نشان میدهد و در ادامه به بررسی این ابزار کاربردی میپردازیم:

ابزار Go To در اکسل

کار با ابزار Go To در اکسل

در تب Home و در گروه Editing، بر روی منوی Find & Select کلیک نمایید. با کلیک بر روی گزینه ی Go To، پنجره Go To باز میشود، شکل زیر مراحل انجام این کار را نشان میدهد (با فشردن کلید Ctrl + G میتوان پنجره Go To را باز کرد):

ابزار Go To در اکسل

در مبحث نامگذاری محدوده ها در اکسل یاد گرفتیم که چطور میتوان برای محدوده ها نام انتخاب کرد. در پنجره Go To، تمام نام های تعریف شده در فایل اکسل فعال نشان داده میشوند که کاربر میتواند با کلیک بر روی هریک، سلول های مربوط به آنها را انتخاب نماید. همانطور که در شکل بالا توضیح داده شده است، در قسمت Reference میتوان نام هر محدوده ی دلخواه در فایل اکسل را وارد نموده با فشردن کلید Ok آن محدوده را انتخاب کرد. از طرفی کلیک کردن بر روی دکمه Special در پنجره Go To در اکسل و یا انتخاب گزینه Go To Special از منوی Find & Select پنجره Go To Special را باز میکند که در شکل بالا نشان داده شده است.

پنجره Go To Special در اکسل

پنجره Go To Special در اکسل برای انتخاب سلول های اکسل به کار میرود، شکل این پنجره در ادامه نشان داده شده است و توضیحات هر گزینه آورده شده است:

Go To Special در اکسل

گزینه Comment: سلول های حاوی کامنت را انتخاب میکند.

گزینه Constant: سلول های حاوی مقدار ثابت را انتخاب میکند، این مقدار ثابت میتواند هریک از انواع داده ها باشد.

گزینه Formulas: سلول های حاوی فرمول را انتخاب میکند، اگر تنها گزینه ی Number انتخاب شده باشد، سلول های حاوی فرمول که خروجی آنها عدد باشد انتخاب میگردد. گزینه ی Text، سلول های حاوی فرمول که خروجی آنها داده متنی باشد را انتخاب میکند. گزینه Logical سلول های حاوی فرمول که خروجی آنها داده منطقی باشد را انتخاب میکند و در نهایت گزینه Error سلول ها حاوی فرمول که خروجی آنها خطا باشد را انتخاب مینماید. از این گزینه میتوان برای مشخص کردن سلول های حاوی فرمول در بحث رفع اشکال فرمول ها در اکسل استفاده نمود.

گزینه Blanks: سلول های خالی را انتخاب میکند. از این گزینه، پس از انتخاب سلول های خالی، میتوان با کلیک روی دکمه های Delete Row یا Delete Column در منوی Delete ، گروه Cells و در تب Home برای Delete کردن سطر ها و ستون ها استفاده کرد.

گزینه Current Region: سلول های محدوده (Area) مربوط به سلول انتخاب شده را انتخاب میکند، برای انتخاب تمام سلول های یک جدول یا یک بانک داده از این گزینه میتوان استفاده نمود.

گزینه Objects: تمام اشیا را انتخاب میکند، مانند شکل ها، نمودار ها، Smart Art ها و غیره.

Go To در اکسل

گزینه Row Differences: فرض کنید تعدادی سطر داده داریم که در هریک از آنها فرضاً سه ستون قرار دارد، فرض کنیم داده های این سه ستون قرار است یکسان باشند (یعنی هر سطر داده های یکسان داشته باشد)، ، شما میخواهید آنها را با هم مقایسه کنید و داده های متفاوت را مشخص نمایید. برای پیدا کردن و انتخاب داده های غیر یکسان در هر سطر، کافیست از گزینه Row Difference در پنجره Go To Special استفاده کنید. قبل باز کردن پنجره Go To Special محدوده مورد نظر را انتخاب کنید.

گزینه Column Differences: فرض کنید تعدادی ستون داده داریم که در هریک از آنها فرضاً سه سطر قرار دارد، فرض کنیم داده های این سه سطر قرار است یکسان باشند (یعنی هر ستون داده های یکسان داشته باشد)، شما میخواهید آنها را با هم مقایسه کنید و داده های متفاوت را مشخص نمایید. برای پیدا کردن و انتخاب داده های غیر یکسان در هر ستون، کافیست از گزینه Column Difference در پنجره Go To Special استفاده کنید. قبل باز کردن پنجره Go To Special محدوده مورد نظر را انتخاب کنید.

گزینه Precedents: تمام سلول هایی که از آنها در فرمول نوشته شده در سلول فعال استفاده شده است را انتخاب میکند.

گزینه Dependents: تمام سلول هایی که در آنها از سلول فعال استفاده شده است را انتخاب میکند، با انتخاب گزینه Direct Only، تنها سلول هایی که سلول فعال مستقیماً در آنها استفاده شده است انتخاب میگردند و با انتخاب گزینه All Levels تمام سلول هایی که در فرمول نوشته شده در آنها (مستقیم و غیر مستقیم) سلول فعال استفاده گردیده انتخاب میگردند.

گزینه Last Cell: آخرین سلول محدوده استفاده شده در اکسل را انتخاب میکند.

گزینه Visible Cells Only: سلول های Visible را انتخاب میکند، یعنی سطر ها و ستون های Hide شده را انتخاب نمیکند. این گزینه زمانی کار میکند که سطرها و ستون های Hide شده وجود داشته باشد.

گزینه Conditional Formats: سلول هایی که ابزار Conditional Formatting در مورد آنها به کار رفته انتخاب میکند.

گزینه Data Validation: سلول هایی که ابزار Data Validation برای آنها استفاده شده است را انتخاب میکند. انتخاب گزینه Same به ما این امکان را میدهد که سلول هایی را که Data Validation در آنها با محدودیتی مشابه محدودیت به کار رفته برای سلول فعال استفاده شده است را انتخاب کنیم و گزینه All تمام سلول هایی که این ابزار در آنها استفاده شده است را انتخاب میکند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی: share on facebook share on google plus share on linkedin

۹ نظر

  1. حمید

    سلام .ممنون از اینکه اجازه دادید همه از این اطلاعات استفاده کنن.(بصورت رایگان)خیلی عالی بود

  2. اکبر هاشمی

    با سلام خسته نباشید سوال خود را با مورد آن بیان می کنم من معلم هستم می خواهم در لیست نمرات دانش آموزان وقتی بالاترین نمره و کمترین نمره را با تابع مربوطه پیدا میکنم بجای نشان دادن نمره به ستون نام دانش آموز در همان ردیف مراجعه کند و نام او را نشان دهد . یعنی چطور میشود با پیدا کردن عدد مورد نظر نسبت به آن چند ستون به سمت چپ یا راست در همان ردیف حرکت کرد و آن را نشان داد . ممنون از لطف شما

    1. حامد قدیمی

      سلام، سلامت باشید. برای انجام این کار نمیتوان فرمول نویسی کرد، باید برنامه نویسی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید؟